Performanca e Antonio Diodato

Performanca e Antonio Diodato

Fituesi i edicionit të 70-të të Sanremos Antonio Diodato ka përgatitur një performancë ekskluzive për Javën e Evropës. Sigurohuni që të mos e humbisni atë të dielën më 10 maj në orën 21:00!
Karriera e Diodato-s është e lidhur ngushtë me Sanremo-n. Në vitin 2014, ai mori pjesë në Festivalin e 64-të të Sanremos në kategorinë e artistëve të rinj me këngën Babilonia, ku doli në vendin e dytë. Në Dhjetor 2017 ai fitoi Choice Critic në Festivalin e 68-të të Sanremo me Roy Paci dhe këngën Adesso. Ai ishte rikthyer sërish si i ftuar i Ghemon në vitin 2019 dhe natyrisht Diodato fitoi festivalin e 70-të të Sanremo me këngën Fai Rumore, një këngë që tani ka arritur në krye të listave italiane.
Diodato ishte planifikuar të përfaqësonte Italinë në Eurovision Song Contest 2020 në Roterdam, Hollandë, përpara se të anulohej për shkak të pandemisë COVID.