Fillimi i “Javës së Europës 2020”
Postim

Fillimi i “Javës së Europës 2020”

Ky vit është i veçantë. Këtë vit duam të festojmë më të mirën që kjo situatë ka nxjerrë në pah tek njerëzit: solidaritetin, rezistencën dhe faktin që të gjithë u bënë bashkë. Bashkimi Evropian në Shqipëri do të sjellë artistë nga 14 shtete anëtare përmes performancave muzikore online. Nga shtëpia e tyre në tuajën. Bashkohuni...

Performanca e AMWIN
Postim

Performanca e AMWIN

⁣Muzika e saj përshkruhet si një miks eklektik i pop-it, elektronikes dhe hip-hop-it. Ajo përkundrazi e cilëson atë si një fantazi mjaft të çuditshme të populluar nga njerëz të çuditshëm dhe monstra të lavdishme. Pra, me siguri, jemi shumë kuriozë të dëgjojmë artisten suedeze AMWIN për hapjen e Javës së Evropës 2020 të hënën më...

Ekspozita Euimage në Shtëpinë e Evropës
Postim

Ekspozita Euimage në Shtëpinë e Evropës

Në ekspozitën EUimage e cila u mbajt në Shtëpinë e Evropës u ekspozuan imazhe të cilat portretizonin steriotipe dhe keqkuptime që ekzistojnë mes vendeve të ndryshme të Evropës.

Klubi i Librit në Shtëpinë e Evropës – “E dashuna Mili”
Postim

Klubi i Librit në Shtëpinë e Evropës – “E dashuna Mili”

Dashamirësit e librit u mblodhën mbrëmë në Shtëpinë e Evropës për të diskutuar librin”E dashuna Mili” nga Mark Ndoja. Libri është një përmbledhje letrash të shkëmbyera nga një çift gjatë periudhës komuniste në Shqipëri. Ndoja, një burrë dhe prind i internuar, shkruan luftën e tij për të mbijetuar larg familjes. Nga ana tjetër, jeta nuk...

Ekspozita për fëmijë “Fëmijët e Evropës” në Shtëpinë e Evropës
Postim

Ekspozita për fëmijë “Fëmijët e Evropës” në Shtëpinë e Evropës

Të rinjtë shqiptarë e shohin të ardhmen e tyre në Bashkimin Evropian. Ejani në Shtëpinë e Evropës për të parë se si fëmijët nga e gjithë Shqipëria e imagjinojnë këtë të ardhme përmes pikturave. Ekspozita “Fëmijët e Evropës”, e çelur dje, do të qëndrojë e hapur për vizitorët deri të premten, 28 shkurt. Ejani për të...

Nata e filmit në Shtëpinë e Evropës – “Fëmijët e diktaturës”
Postim

Nata e filmit në Shtëpinë e Evropës – “Fëmijët e diktaturës”

“Fëmijët e Diktaturës”, një dokumentar autobiografik mbi jetën e katër fëmijëve shqiptarë të lindur dhe rritur në burgjet komuniste dhe kampet e internimi ndërmjet viteve 1945-1990, mblodhi mbrëmjen e kaluar historianë, përfaqësues të shoqërisë civile, të rinj si dhe një audiencë ndërkombëtare në Shtëpinë e Evropës. Në këtë dokumentar Alma Liço, Ridvana Mena, Lurian Mena...

Hapja e Social Crafting Garage në Sarandë – CAUSE
Postim

Hapja e Social Crafting Garage në Sarandë – CAUSE

Dikur pasuri e krimit të organizuar në Sarandë, sot falë përkrahjes së BE-së, hapi dyert Social Crafting Garage Saranda. Kjo ndërmarrje sociale do të punësojë tetë gra dhe vajza të cilat kanë qenë viktima të krimit të organizuar dhe dhunës në familje. Ato janë duke u përgatitur të punojnë në përpunimin e gurit përmes trajnimeve profesionale....

Sesion informues mbi Erasmus Plus
Postim

Sesion informues mbi Erasmus Plus

Fantastike të shihnim kaq shumë të rinj në Shtëpinë e Evropës, të interesuar për të ditur më shumë rreth mundësive që Erasmus+ mund t’u ofrojë atyre. Studentët shqiptarë që kanë përfituar nga programet e ErasmusPlus ndanë përvojat e tyre dhe motivuan të rinjtë e pranishëm për të aplikuar për mundësitë që Bashkimi Evropian ka krijuar për ta...