Forumi i BE nëpër Bashki
Postim

Forumi i BE nëpër Bashki

Pesë forume të BE-së u mbajtën njëkohësisht në pesë komuna të ndryshme duke mundësuar një dialog midis qytetarëve të komunitetit lokal dhe përfaqësuesve të BE-së nga Delegacioni, Shteteve Anëtare të BE-së, autoriteteve lokale dhe organizatave të shoqërisë civile. Qytetarët e Dropullit, Matit, Mirditës, Patos dhe Prrenjas patën një mundësi të përfshiheshin në diskutime interaktive për...

Diskutim me studentët e Universitetit të Shkodrës
Postim

Diskutim me studentët e Universitetit të Shkodrës

250 studentë nga Universiteti i Shkodrës dhe rektori Adem Bekteshi pritën Ambasadoren e BE Romana Vlahutin dhe Ambasadorët e Shteteve Anëtare nga Kroacia, Franca, Greqia, Italia, Rumania, Spanja dhe Suedia. Diskutimet ishin të gjalla dhe të ndryshme, duke  përfshirë tema si reformat në integrimin në BE, arsimin, reformën në drejtësi si dhe rolin e të...

Nisja e “Javës së Evropës 2018” – Një Udhëtim Përmes Trashëgimisë Kulturore të Shqipërisë dhe mrekullive natyrore
Postim

Nisja e “Javës së Evropës 2018” – Një Udhëtim Përmes Trashëgimisë Kulturore të Shqipërisë dhe mrekullive natyrore

Një identitet vizual i veçantë, i dedikuar u përgatit për komunikimin e Javës së Evropës 2018 në Shqipëri. Platforma kreative dhe dizajni i dedikuar kishin në fokus konceptin e Trashëgimisë Kulturore, në përputhje me strategjinë e BE të këtij viti, duke zbatuar simbole dhe elemente të kulturës shqiptare të stilizuara në një mënyrë unike artistike,...

Festivali i Luleve në Shkodër
Postim

Festivali i Luleve në Shkodër

E organizuar nga Bashkia e Shkodrës, kjo ngjarje iu kushtua artistëve të rinj të qytetit dhe u ndoq nga Ambasadorja e BE Romana Vlahutin dhe vendet anëtare të BE-së, Ambasadorë nga Kroacia, Italia, Rumania, Sllovenia dhe Spanja

Udhëtim me biçikletë rreth liqenit të Shkodrës
Postim

Udhëtim me biçikletë rreth liqenit të Shkodrës

Rreth 300 pjesëmarrës iu bashkuan udhëtimit me biçikletë nga ura e vjetër e Bunës që vazhdon përreth Liqenit të Shkodrës, në qytetin e Shirokës dhe mbrapa. Pjesëmarrësit përfshinin të rinj nga Shkodra, entuziastë të çiklizmit, nga shoqata të ndryshme, profesionistë nga federata e çiklizmit, anëtarë të tjerë të komunitetit lokal, ambasadorë të shteteve anëtare të...